Yeni teknesi ile yarışlarda yer alan Yat Takımımız, BAYK Kış Trofesi'nin en üst grubu olan A0 yarışlarında kazandığı 1 adet ikincilik ve 3 adet üçüncülük kupasının yanı sıra genel sıralamayı da 3. tamamlayarak kış sezonunu 5 kupa ile tamamladı.

Yelken şubemizin Yönetim Kurulu Üyesi ve Yat Sınıf Sorumlusu Derya Yenigün kış sezonunu değerlendirirken;

"Bu sene dünyaca ünlü tasarımcı Jason Ker imzası taşıyan Bolt 37 teknemizi aldıktan sonra trofe öncesi kısıtlı zamanda sadece iki antrenman fırsatı bulabilmiştik. Trofenin ilk iki ayağı biraz daha tekneyi tanıma ile geçti ancak ekip olarak çabuk adapte olduk ve iddialı yarışlar çıkarttık. Yaz döneminde teknemiz yatçılık merkezimizin olduğu Teos Marina’ya dönecek ve antrenmanlarımız başlayacak.

Takımımız yaz döneminde, antrenmanların yanında sırasıyla TAYK Sahil Güvenlik Kupası, AegeanLink Regatta, İzmirCup, Rixos Cup ve EAYK Güz Trofesi yarışlarına katıldıktan sonra yeni yıl BAYK Kış Trofesi 2019 ile devam edecek.

Yat sınıfı bizim için önemli bir proje. Centerboard'tan gelen sporcularımızı yat sınıfına geçiriyoruz. Yaklaşık 10 yıl içerisinde, şu anda optimistte Türkiye Şampiyonu olan çocuklarımız ekibimize gelecek. Sağlam temeller üzerinde kurulu bir yat sınıfı yaratıyoruz. Şu anda dümende eski milli sporcumuz Mehmet Haliloğlu var. Yine aynı şekilde milli sporcumuz ve laser sınıfında dünya dördüncüsü olan Toygar Elmas takıma dahil olacak. Eski laser takım kaptanı Emre Üstün de ekibimizde yer alıyor.

2019 yılında yurt dışı yarışlarına da katılmayı planlıyoruz. Yelken Şubemiz destekçi ve sponsorlarıyla çok daha büyük hedelere ulaşacaktır. Bu sezon destekleriyle yanımızda olan Teos Marina, Ağanlar Tersanesi, Merger Tekstil - Başar Öktem, Eser İnce ve VMG Yelken'e teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.