Türkiye Triatlon Federasyonu'nun 2021 yılı planlı faaliyet programında bulunan Balıkesir Triatlon Türkiye Kupası 31 Temmuz - 1 Ağustos tarihlerinde 500'den fazla sporcunun katılımıyla gerçekleşti. Müsabakalarda kulübümüz 15 sporcu ile temsil edildi.

Elit Kadınlar kategorisinde yarışan sporcumuz İpek Öztosun parkuru birinci tamamlayarak altın madalyanın sahibi oldu. 30-34 Yaş Kadınlar kategorisinde mücadele eden Çiğdem Tütüncü hem yaş grubunda hem de kadınlar yaş grubu genel klasmanda ikinci olmayı başardı. 40-44 Yaş Kadınlar kategorisinde yarışan sporcumuz Pınar Arpınar Avşar ise yaş grubunu birinci, kadınlar genel klasmanını ise üçüncü olarak tamamladı. Kadınlar 25-29 Yaş grubunda ise sporcumuz Begüm Feran birinci olarak altın madalya kazandı.

Erkekler 30-34 Yaş grubunda yarışan sporcumuz Barış İlhan yaş grubunda birinci, genel klasmanda ise beşinci sırada yer almayı başardı. Erkekler 60-64 Yaş grubunda mücadele eden sporcumuz Aytaç Bilginer ise yarışı ikinci sırada bitirerek gümüş madalya sahibi oldu.

Kulübümüzü PTS4 kategorisinde temsil eden tek paratriatletimiz Eren Şeflek ise birinci olarak kürsüdeki yerini almayı başardı.

Müsabakalar sonucunda Erkek Takımımız, Barış İlhan, Çetin Çetiner ve Aytaç Bilginer'in puanlarıyla Türkiye Takımlar Genel Sıralama mücadelesine devam ederken, Kadın Takımımız ise Çiğdem Tütüncü, Pınar Arpınar Avşak ve Begüm Feran'ın kazandığı puanlar ile birinci sıradaki yerini korudu.

Sporcularımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.