2024 - 2025 sezonunda profesyonel liglere katılacak A Takımımızın lansmanı Gürsel Aksel Stadyumu’nda gerçekleşti. 

Lansmana başkanımız Mehmet Sepil, Göztepe Basketbol Şube Başkanımız Atakan Atalar,Göztepe Basketbol Yöneticisi Derya Özyürek’in yanı sıra Göztepe Spor Kulübü CEO’muz Kerem Ertan, Türkiye Basketbol Federasyonu AsBaşkanı Hüseyin Beşok, Gösev Başkanı Emre Kızılgüneşler,Basketbol Şube Yönetim ve Divan Kurulu üyelerimiz ve çok sayıda basın mensubu katıldı.  

Lansmanda konuşan Başkanımız Mehmet Sepil “Bugün çok özel bir gün. Göztepe Basketbol artık profesyonel liglerde. Burada hedefimiz alt yapıya önem vererek geleceği inşa edeceğimiz ve finansal olarak güçlü olacağımız bir yapı kurmak. Kulübümüzün olimpik branşlarda yapılandırılmasının en önemli yönü, her bir branşı kendi içinde bağımsız ve ekonomik olarak sürdürülebilir yapılar haline getirmek istememizdir.  

Önemli bir projeye adım attığımız bu süreçte, başarılı bir yürütme için güçlü bir ekibin olmazsa olmaz olduğunun farkındayız. Gelecek sezonlardan itibaren üst liglere doğru emin adımlarla ilerlemeyi hedefliyoruz. Bu yolculukta, maçlarımız için Bornova’daki kapalı spor salonunun kullanım hakkını veren Sayın Mustafa İduğ’ya, genç yeteneklerin eğitimi konusunda destek veren İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’ye, Lakers’ın değerli scout’u Can Pelister’e, İzmir Özel Türk Koleji’ne ve Yiğit Tatış’a verdikleri büyük destek için teşekkür ediyorum. Basketbol şubemizin camiamıza hayırlı olmasını diliyorum." 

Basketbol Şube Başkanımız Atakan Atalar “Öncelikle Göztepe Basketbol A Takımımız tüm camiamıza hayırlı olsun. 3 yıl önce yola çıktığımızda, profesyonel liglere katılmadan önce altyapıda gerçekleştirmek istediğimiz hedefler vardı. Biz bu hedeflerin çok büyük bir kısmını gerçekleştirdik. 
 
Şu anda A Takımımızı 20 yıl sonra tekrardan canlandırıyor olmamızın yanı sıra çok büyük bir sorumluluğumuzun da olduğunun bilincindeyiz. 3’er yıllık kısa, orta ve uzun vadeli planlarımızı yaptık. Bu planlarımız neticesinde ilk 3 yıla odaklandık. Bu 3 yıl içerisinde hem A Takım hem de altyapıda hedeflerimizi belirledik.  
 
Altyapıda İzmir Türk Koleji ile birlikte güzel bir çalışma gerçekleştireceğiz. Bu çalışmayı da yakında kamuoyuyla paylaşacağız. A takımda da hedeflerimiz büyük, yüksek. Türkiye’nin en büyük şehirlerinden olan İzmir’in gözbebeği Göztepemizi en üst liglere çıkarmak en büyük hedefimiz. Maçlarımızı Bornova Belediyesi Atatürk Spor Kompleksi’nde oynayıp Türkiye Basketbol 2. Ligi’nden liglere katılacağız.  
 
Türkiye Basketbol 2. Ligi’nden başlayacağımız bu yolculuğumuzun heyecanını bugün burada bizimle paylaştığınız için teşekkür ediyorum. “ 
 
Basketbol Şube Yöneticimiz Derya Özyürek “Yeni başlangıçlar her zaman güzel ve heyecanlıdır. Yönetim olarak bizler de çıktığımız bu yolda gerçekten çok heyecanlıyız. Göztepe sevgimizin getirdiği bu sorumlulukların bilincindeyiz ve bu sorumlulukları en doğru şekilde yerine getirtmek için elimizden geleni yapmaya hazırız. Göztepe Basketbol A takımının yerel ve ulusal basketbol ve spor medyası için çok ciddi bir katma değer yaratacağını düşünüyoruz. Bu nedenle de medyadan gelecek pozitif motivasyonun ilerlememiz açısından bize çok büyük bir güç vereceğine inanıyoruz.  

Başlangıçtan beri bize destek olan sayın başkanımız Mehmet Sepil’e gösterdiği tüm destekler için teşekkür ederiz. Yolumuz açık olsun. “