2020 Tokyo Olimpiyatları'nda kazandığı bronz madalya ile tarih yazan cimnastikçimiz Ferhat Arıcan'ın tarihi madalyasını müzemize yerleştirdik.

Başkanımız Mehmet Sepil, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanvekili İsmail Göktekin ve olimpik branş yöneticilerimizin katıldığı törende çok sayıda basın mensubu da yer aldı. 

Başkanımız Mehmet Sepil "Ferhat, Tokyo'da tarihi bir başarıya imza atarak hepimizi gururlandırmıştı. Pandemiye denk geldiği için gereken ilgiliyi gösteremedik. Şahsen ben o anı görmeyi çok isterdim. Ferhat bize bir vizyon ve heyecan getirdi. Paris'te de başarılı olacağına inancım tam. Tüm gücümüzle Ferhat'ın yanındayız. Göztepe Olimpik olarak ana hedefi Los Angeles Olimpiyatları olarak belirledik. Sadece cimnastik değil bir çok branşta sporcu götürmek istiyoruz. Bunun için çok ciddi bir yapılanma içindeyiz. İzmir'in çocuklarını sporla buluşturmaya ve bu konuya önem vermeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Milli sporcumuz Ferhat Arıcan "Madalya almak büyük bir gurur. Bunun dışında ülkemi temsil ediyor olmam, Göztepe gibi şerefli bir kulübün içinde olmam benim için büyük bir şeref. Göztepe'nin müzesinde, şanlı tarihimizde ve efsaneler arasında yer almak benim için çok büyük bir onur. Göztepe Olimpik olarak Başkanımız Mehmet Sepil'in vizyonu sayesinde çok önemli hedeflerimiz var. Bu hedefler için çok heyecanlıyız. Sadece sonuç odaklı değiliz, sürece odaklandık ve bunun için tüm gücümüzle çalışıyoruz. " ifadelerini kullandı.

İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici “Türkiye'den Ferhat Arıcan'la beraber 5 sporcuyu olimpiyatlara göndermenin gururunu yaşıyoruz. Nice başarılı sporcular yetiştirmek için hep beraber çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Türkiye Cimnastik Federasyon Başkanvekili İsmail Göktekin “Takım kotası alarak olimpiyatlara gönderdiğimiz 5 sporcumuzun 4’ü İzmirli. Bu başarıdan dolayı federasyonumuz adına kulüplerimize teşekkür ediyorum. Ülkemize ve bu şehre madalya geleceğine inanıyoruz.” dedi.

Milli sporcumuz Ferhat Arıcan'ı bu başarısından ötürü bir kez daha tebrik ediyor, Göztepe Olimpik olarak rol model sporcularımızla binlerce çocuğumuzu sporla buluşturmaya devam etmenin heyecanın yaşıyoruz.