Spor okulları ve altyapı takımlarıyla faaliyet gösteren basketbol şubemiz oluşturulan yeni ekiple birlikte çalışmalarını daha güçlü bir şekilde sürdürecek.

Gürsel Aksel Stadyumu'nda gerçekleşen lansman ile basketbol şubemizin yeni ekibini Başkanımız Mehmet Sepil tanıttı. Basketbol şubemizin başına 2001-2006 yılları arasında Göztepe'mizin küçük, yıldız ve genç takımlarında forma giymiş Atakan Atalar geçti.

Başkanımız Mehmet Sepil, "Bugün güzel bir başlangıç için bir aradayız. Benim amatöre şubeler için düşüncemi taraftarımız, camiamız ve spor kamuoyu iyi biliyor. Özellikle salon sporlarından olan basketbolla ilgili 7 yıldır bir atılım yapmadık. Bunun en büyük sebebi de basketbol gibi salon sporlarının organize bir şekilde başlaması gerektiğini düşündüğüm içindi. Şimdi çok iyi bir ekip kuruldu. Kurulan ekibin tamamı Göztepeli arkadaşlar ve Atakan Atalar bu işi koordine etti. Göztepe Spor Kulübü'nde basketbol şubesini yeniden yapılandırıyoruz. İlk amacımız oyuncu yetiştirmek olacak. Hedefimiz bir çok genci Türk basketboluna kazandırmak. Türk basketboluna kazandırdığımız gençlerle beraber yarışmacı olarak mücadele etmekte bizim için ilerleyen yıllarda bir hedef olacak. Tabii ki bunu da sağlam temeller üstünde yapmak istiyoruz. Bu sebeple önceliğimiz dediğimiz gibi spor okullarımız ve altyapımız olacak. Basketbol şubemizdeki yeni yapılanmanın taraftarlarımıza ve camiamıza hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Basketbol Şube Sorumlumuz Atakan Atalar ise "Göztepe çok büyük bir camia. Bu camianın içinden gelen biri olarak öncelikle Başkanımız Mehmet Sepil'e bize bu görevi verdiği için teşekkür ederiz. Hedefimiz Göztepe'mizi basketbolda hak ettiği yerlere getirebilmek. Tamamı sporun içinden gelen bir yönetim kadromuz var. Kısa, orta ve uzun vadeli planlarımızı hazırladık. Gelecekte yapacaklarımızın temellerini oluşturmak için ilk 3 yıl tamamen odağımız çocuklarımız, gençlerimiz, altyapımız olacak. Öncelikle amacımız ahlaklı, değerleri olan sporcular yetiştirmek. Altyapı Milli Takımlarına, Türk basketboluna oyuncular kazandırmak. Bunun için çok çalışacağız. Uzun soluklu bir yola giriyoruz. Sabrederek Göztepe Basketbol Ailesini oluşturmayı istiyoruz. Tüm Göztepe taraftarını bu çıktığımız yolda sabırla bize destek olmaya davet ediyoruz."

Göztepe Spor Kulübü Basketbol Şube yönetimimizde Atakan Atalar, Atalay Aksay, Alper Par, Derya Özyürek, Deniz Güvenen, Gökhan Akkuş, İsmail Özcanım bulunuyor.